ETUSIVU-UUTISET-KEIKAT-PÄIVÄKIRJA-MUSIIKKI-DISKOGRAFIA-KUVAT-BÄNDI-BIO
PRESS-KONTAKTIT-VIERASKIRJA
Calf

”Neljä parasta kaveria jotka tekevät sitä mitä eniten maailmassa haluavat. Räväkkä liverockbändi, jonka keikoilla ei tule tylsää! Suomibrittipoppia. Arkirealistisia sanoituksia ja tarttuvia melodioita...”

Korsolainen Calf on piristävä uutuus ”suomirock-molliollien” rinnalle – ja lisäksi he tekevät hävyttömän hienoja biisejä. Bändi yhdistelee musiikissaan brittipopin melankoliaa ja sävellyksiä, amerikkalaisen rockin energiaa sekä suomirockista lähtöisin olevaa tarinankerrontaa. Bändiä on verrattu niin Eppu Normaaliin kuin esimerkiksi Red Hot Chili Peppersin ja Coldplayn suomenkieliseen yhdistelmään. Biisit ovat suurimmaksi osaksi bändin yhdessä kirjoittamia ja sanoitukset ovat laulaja-kitaristi Samulin.

13-vuotiaat kaverukset Antti, Jyri ja Samuli perustivat Calf-nimisen yhtyeen vuonna 1998, ala-asteen päättyessä. Bändin nimi löytyi sanakirjasta. Sen piti olla neljäkirjaiminen kuten suosikkiyhtye Blurilla ja samasta syystä nimen piti myöskin alkaa vierasperäisellä kirjaimella. Yläaste-ikäisinä pojat sävelsivät omia biisejään ja treenasivat koulun musiikkiluokassa välitunneilla ja koulun jälkeen. Yhdeksännen luokan alkaessa bändi oli ottanut mukaansa Samulin serkun Sakarin kosketinsoittimiin ja esiintynyt Vernissan ja Glorian kaltaisissa paikoissa, sekä Nuori Osaaja-kilpailun voiton jälkeen jopa olympiastadionilla Young Aid 2000-tapahtumassa.

Vuoden 2003 alussa Sakari päätti lopettaa bändihommat kokonaan ja Calf oli jälleen kolmihenkinen. Pojat aloittivat uuden kosketinsoittajan etsimisen ja lopulta oikea henkilö löytyi Vaskivuoren lukion vanhojen tanssien jatkoilta. Katja oli rinnakkaisluokkalainen tyttö, jonka Samuli tiesi harrastavan pianonsoittoa. Nopean keskustelun jälkeen Katja sanoi olevansa valmis liittymään bändiin. Muutamaa kuukautta myöhemmin Calfin uusi kokoonpano tuli toiseksi Ääni ja vimma-bändikilpailussa ja aloitti uuden demon äänitykset.

Vuoden 2004 toukokuussa ilmestyi omakustanteena julkaistu Säteet-ep, jota läheteltiin innokkaina lähes jokaiseen suomalaiseen levy-yhtiöön ja jonka jälkeen bändi keikkaili paljon ympäri pääkaupunkiseutua. Heinäkuussa 2004 muusikko/tuottaja Lauri Järvilehto ja Kemopetrol-yhtyeen kosketinsoittaja/biisintekijä Kalle Koivisto näkivät Calfin keikalla Semifinalissa, mihin he olivat tulleet katsomaan Calfin jälkeen esiintynyttä bändiä. Lauri ja Kalle kuitenkin innostuivat Calfista niin paljon, että he ilmoittivat haluavansa tuottaa bändin levyn. Vuoden 2004 lopussa käytiin viiden päivän keikkareissulla Puolassa sekä tehtiin ensimmäiset äänitykset uusien tuottajien kanssa.

Vuonna 2005 levy-yhtiöt alkoivat kiinnostua bändistä ja monien neuvotteluiden ja demojen vaihteluiden jälkeen Calf solmi levytyssopimuksen Elements Music Oy:n kanssa ja aloitti debyyttilevynsä äänitykset yhdessä Kalle Koiviston ja Lauri Järvilehdon, sekä äänittäjä Kari Huikurin kanssa.

Calfin debyyttialbumi "Laskuvarjot" julkaistaan 20.9.2006. Albumin uusi single on nimeltään ”Elämää suurempi”, johon on tehty myös mainio video.

Calf:
Samuli Sirviö - laulu, kitara
Katja Tolonen - kosketinsoittimet, taustalaulu
Jyri Vuorinen - basso, taustalaulu
Antti Romu - rummut, taustalaulu

MySpace - YouTube - Elements Music - Popgee - F-Musiikki Vantaanportti

(c) Calf 2006 - All rights reserved

-Admin-